logo

Uutta meillä

Polyureapinnoitukset

Kotek aloitti polyureapinnoitukset elokuussa 2016. Polyurea on kestävä pinnoite teollisuuteen ja rakentamiseen. Polyureapinnoitusta käytetään vedeneristykseen, korroosion suojaukseen sekä kulutuskestävyyden parantamiseen.

Vuotamaton ja saumaton

Polyurean käyttökohteita on mm. teollisuuden ja laitosten säiliöt. Polyurean etuja on ruiskutettavuus jolloin saavutetaan saumaton, kestävä ja kemikaalia kestävä pinta.

Omiaan polyurea on myös kattojen kunnostuksessa; pelti-, huopa- ja mineriittikatoille soveltuva pinnoite puolittaa kattoremontin kustannukset ja tuloksena on vesitiivis ja vuotamaton kate.

Polyureapinnoitus on myös sokkeleiden, pihakansien ja kulkuväylien ylivoimainen vedeneriste. Pinnoitteella voidaan käsitellä myös teollisuuden kohteita vesitiiviiksi ja saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Polyureapinnoite tuo pitkäaikaisen suojan korroosiota, iskuja, hankausta ja ennenaikaista kulumista vastaan. Sen toiminnallinen kestävyysodotus on vähintään 25 vuotta.

Kuivuu jopa 10 sekunnissa

Polyureapinnoite kuivuu nopeasti; kovettuminen kosketuskuivaksi tapahtuu jopa 10 sekunnissa. Pinnoite kestää vesisateen ja kävelyn jo minuutin kuluttua ruiskuttamisesta. Nopea kuivuminen mahdollistaa suurten pinta-alojen käsittelyn päivän aikana – jopa yli 1000 neliömetriä päivässä.

Polyurea parkkikannelle

Polyurea on moderni pinnoitemateriaali, joka tarjoaa monia etuja parkkikansien ja pihakansien suojaamisessa ja kunnostamisessa. Sen suurimpiin etuihin kuuluu erinomainen kemiallinen ja fyysinen kestävyys, nopea kovettumisaika ja pitkä käyttöikä, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan vaativiin olosuhteisiin.

Ensinnäkin, polyurean kemiallinen koostumus tekee siitä erittäin vastustuskykyisen erilaisille kemikaaleille, öljylle, rasvalle ja monille muille aineille, joita voi löytyä parkkialueilta ja pihoilta. Tämä ominaisuus on tärkeä, sillä se suojaa pinnoitettua aluetta vaurioilta ja tahroilta, jotka voivat heikentää rakenteen eheyttä ja ulkonäköä.

Toiseksi, polyurea kovettuu erittäin nopeasti, jopa muutamassa minuutissa, mikä vähentää sovelluskohteen käyttökatkoja. Tämä on merkittävä etu erityisesti liikekiinteistöissä ja muilla alueilla, joilla käyttökatkokset voivat aiheuttaa merkittäviä haittoja ja kustannuksia. Nopea kovettuminen mahdollistaa myös pinnoitteen levittämisen vaihtelevissa sääolosuhteissa, laajentaen työn suorittamisen ajallista ikkunaa.

Kolmanneksi, polyurean mekaaninen kestävyys on erinomainen. Se kestää hyvin hankausta, iskuja ja jatkuvaa liikennettä, mikä on olennaista parkkikansilla ja pihakansilla, jotka altistuvat jatkuvasti mekaaniselle rasitukselle. Lisäksi sen joustavuus mahdollistaa laajenemisen ja supistumisen lämpötilan vaihteluiden myötä ilman, että pinnoite halkeilee tai vaurioituu.

Neljänneksi, polyurean vesitiiviys suojaa rakenteita veden tunkeutumiselta, mikä on erityisen tärkeää parkkikansien ja pihakansien kohdalla, joissa veden pääsy rakenteisiin voi aiheuttaa vakavia vaurioita. Tämä ominaisuus auttaa ehkäisemään kosteuden aiheuttamaa korroosiota ja betonin rappeutumista, pidentäen rakenteen käyttöikää.

Viidenneksi, polyurean estetiikka on monipuolisesti muunneltavissa. Sitä on saatavilla eri väreissä, ja sen pinnan viimeistely voidaan räätälöidä asiakkaan toiveiden mukaisesti, olipa kyseessä sitten liukastumista estävä karhea pinta tai sileä kiiltävä viimeistely.

Yhteenvetona voidaan todeta, että polyurean tarjoamat ominaisuudet, kuten kemiallinen ja fyysinen kestävyys, nopea kovettumisaika, mekaaninen kestävyys, vesitiiviys ja estetiikan muunneltavuus, tekevät siitä erinomaisen valinnan parkkikansien ja pihakansien suojaamiseen ja kunnostamiseen. Se tarjoaa pitkäaikaisen suojan ja vähentää ylläpidon tarvetta, mikä tekee siitä kustannustehokkaan ratkaisun monenlaisiin kohteisiin.

img_1285_2_-edited

Polyureaa voidaan käyttää laajasti katoista teollisuuden koviin kulutuspaikkoihin sekä erilaisten kuormalavojen kulutuspinnoituksiin.

pinnoitustyot2
Pelti-, huopa- ja mineriittikatoille soveltuva polyureaanipinnoite puolittaa kattoremontin kustannukset.
c9e6b825-64c3-4d30-8eb8-c44fa95c3362
Mineriittikatot ovat polyurealla tehtynä kestävä ja pitkäikäinen ratkaisu
img_3114
1a9bf66e-e7cb-47c4-856a-be999d5418ab
Polyurea soveltuu teollisuuden ja laitosten luotettavaksi säiliöpinnoitteeksi
1d6742f6-8e41-4929-9014-0476adda96c0

Betonipinnoitukset

Varmatoimiset tuotteet

Käytämme betonipinnoituksiin luotettavia kotimaisia Tikkurilan ja Teknoksen tuotteita. Teollisuuden vaativimpiin betonikohteisiin tarjoamme lisäksi itse maahantuomamme, varmatoimiset Chesterton-pinnoitteet. Muita tärkeimpiä tuotemerkkejä on mm. Sika ja Basf.

Pohjatyöt nopeasti ja laadukkaasti

Tarjoamme kohteeseen parhaiten soveltuvan tuotteen ja toteutamme työt kokonaisvaltaisesti aina pohjatöistä loppusiivouksiin. Tehokkailla timanttihioma- ja jyrsinkoneillamme pohjatyöt hoituvat nopeasti ja laadukkaasti.

Betonilattioiden sinkopuhallus ja hiominen ovat tehokkaita menetelmiä betonipintojen valmistelussa ja kunnostamisessa, joilla voidaan parantaa lattian kestävyyttä, ulkonäköä ja turvallisuutta. Nämä prosessit ovat olennaisia monenlaisissa sovelluksissa, kuten teollisuuslattioissa, varastoissa, parkkihalleissa ja julkisissa tiloissa, missä lattioiden on kestettävä suurta mekaanista rasitusta ja tarjottava hyvä pito.

Sinkopuhallus

Sinkopuhallus on prosessi, jossa pieniä teräs- tai metallirakeita ammutaan korkealla nopeudella betonipinnalle poistamaan epäpuhtauksia, maaleja, pinnoitteita tai muita aineita. Tämä menetelmä on erityisen hyödyllinen karhean ja epätasaisen pinnan tasoittamisessa, vanhojen pinnoitteiden poistamisessa sekä betonin huokosrakenteen avaamisessa, mikä parantaa uusien pinnoitteiden tarttuvuutta. Sinkopuhallus voi myös paljastaa betonin rakenteelliset viat, kuten halkeamat ja kuplat, joiden korjaaminen ennen pinnoitusta tai maalausta varmistaa pidemmän käyttöiän ja paremman lopputuloksen.

Hiominen

Betonilattioiden hiominen on prosessi, joka suoritetaan erikoistyökaluilla ja -laitteilla, kuten timanttihiontalaikoilla, jotta saavutetaan sileä ja tasainen pinta. Hiominen poistaa pienet epätasaisuudet, tasoittaa saumat ja valmistaa pinnan pinnoitteiden, kuten epoksien tai uretaanien, levittämistä varten. Se voi myös poistaa pinttynyttä likaa, öljyä ja muita aineita, jotka voivat heikentää pinnoitteen kiinnittymistä. Hiominen parantaa lattian estetiikkaa ja voi lisätä sen liukastumisenestokykyä valitsemalla sopivan karkeuden.

Yhteenveto

Sinkopuhallus ja hiominen ovat kriittisiä vaiheita betonilattioiden kunnostamisessa ja valmistelussa uusia pinnoitteita varten. Molemmat menetelmät parantavat merkittävästi lattioiden kestävyyttä, ulkonäköä ja turvallisuutta. Sinkopuhallus on erinomainen valinta raskaiden epäpuhtauksien ja vanhojen pinnoitteiden poistoon, kun taas hiominen tarjoaa tarkan ja sileän lopputuloksen, joka on ihanteellinen uusien pinnoitteiden levittämiseen. Molempien prosessien asianmukainen suorittaminen varmistaa lattiapinnoitteiden paremman kestävyyden ja pidemmän eliniän, tehden niistä kustannustehokkaan valinnan erilaisiin käyttökohteisiin.

Kuva1

Sinkopuhallus

Kuva2

Laadukkaat betonipinnoitukset vaativiin olosuhteisiin.

Kuva3

Lattiapinnoitus voi myös olla värikäs.

Kuva4
Kuva5

Metallipinnoitukset

Teollisuusmaalaus ja korroosionesto metallipinnoille

Kotek Factory Service Oy on Suomen johtavia teollisuuden pintakäsittelyyn erikoistuneita yrityksiä. Tarjoamme erilaiset pinnoitukset rautaisella ammattitaidolla. Metalli on materiaali, joka vaatii aina pintakäsittelyn, sillä se on alttiina korroosiolle. Sitä aiheuttavat muun muassa vesi, ilman happi, auringonvalo ja erilaiset maassa olevat ainekset. Korroosiota voidaan kuitenkin estää erityisin keinoin, jotka ovat ammattilaistemme käsissä. Metallin pintakäsittelyn seurauksena kosteus ei pääse tunkeutumaan metallin pinnalle eikä korroosiota näin ollen pääse tapahtumaan. Metallin pintakäsittely kannattaa tehdä myös siksi, että se pidentää tuotteen elinkaarta ja tekee siitä kestävämmän ulkoisia vaikutteita vastaan.


Korroosionestomaalaus koostuu useammista kerroksista, jotka kaikki ovat koostumukseltaan erilaisia. Lujinkin pinta voi kulua vuosikymmenten saatossa ja käyttökohteesta riippuen joskus nopeamminkin, ja tästä syystä teemme myös uudelleenpinnoituksia.

Maalit ja pinnoitteet metallipinnoituksille

Käytämme työssämme Teknoksen, Tikkurilan sekä Chestertonin laadukkaita maaleja ja pinnoitteita. Teollisuusmaalaus kattaa laajan alueen erilaisia kohteita. Niinpä maalauskohteinamme on ollut teollisten teräsrakenteiden koko kirjo käsittäen muun muassa säiliöitä, hinaajia, putkisiltoja, putkia ja satamanostureita.

Kattava kalusto pohjatöistä pinnoituksiin

Urakoimme teräsrakennemaalaukset pohjatöistä pintoihin. Meillä on hiekkapuhallus- ja nosturikalusto, ruiskukalusto sekä erittäin ammattitaitoinen maalarijoukko toteuttamaan vaativatkin teräsrakennemaalaukset.

Tarjoamme metallin pintakäsittelyä tarpeidesi mukaan! Olipa sitten kysymyksessä teollisuusmaalaus tai korroosionesto, asiantuntemuksemme ja ammattitaitomme metallipinnoituksista ovat huippuluokkaa. Toimipaikkamme on Kokkola, mutta työkenttämme ulottuu koko Suomen alueelle. Ota yhteyttä, niin vastaamme mielellämme kysymyksiin ja teemme tarjouksen.

Kuva6

Kuvassa Kokkolan Sataman nosturi Kotekin pinnoituksessa.

Kuva7

Maalaamopalvelut

Kuva8

Maalaamopalvelut

Kuva9

Savukaasupesurin pinnoitusprojekti

ARC-komposiittipinnoitukset

Hoidamme ARC-pinnoitteiden asennukset avaimet käteen -periaatteella. Polymeerikomposiitit on kehitetty koviin olosuhteisiin suojaamaan pintoja hankausta, eroosiota, korroosiota ja kemikaalirasitusta vastaan.

Kuva10

ARC -tuotteilla olemme pinnoittaneet mm. lukuisia teollisuuden sakeuttimia

Kuva11

Kuvassa käsitellään sekoittajan kulutusosia

Maalaamopalvelut

Nykyaikaiset isot tilat

Nykyaikainen raepuhaltamomme on kooltaan 12 ✕ 9 m ja ovien korkeus ylittää 6 m. Maalaamomme ja käsittelytilojemme pinta-ala on yhteensä n. 1 500 m2. Käytämme puhalluksissa kierrätettävää teräsraetta ja maalaustöissä yksi- ja kaksikomponenttikorkeapaineruiskuja.

Teräsrakennemaalaus

Urakoimme myös teräsrakennemaalauksia asiakkaiden omissa kohteissa.

Kuva12

Maalaamo toimii hyvin myös todella isojen kappaleiden pinnoituksessa.

Kuva13

Kuvassa asiakkaan kohteessa maalatut putkisillan teräsrakenteet.

Kuva14

Säiliöpinnoitukset ja pumppuhuollot

Pumppuhuolto

Teollisuuden pumppuhuollot tehdään asiakkaan kohteessa noudattaen alan standardeja. Viimeisin teknologia, laitteet ja materiaalit varmistavat täydellisen lopputuloksen.

Säiliöhuollot ja pinnoitukset

Metalli ja betonirakenteisten säiliöiden huolto ja pinnoitus, joihin tarjoamme olosuhteisiin parhaiten sopivat materiaalit.

Säiliössä sisällä. Suurienkin säiliöiden pinnoitusprojektit onnistuvat.

Kuva16

Betonisakeuttimen pinnoitustyöt käynnissä.

Kuva17

rikkihappo turva-allas ARC CS4

Myynti / projektit / Marine

Jouko Hult
Projektipäällikkö Etelä-Suomi

Myynti / projektit

Mika Salonen
Projektipäällikkö Etelä-Suomi

Myynti / projektit / hallinto

Mikko Koskinen
Toimitusjohtaja